De kracht van het collectief

Begin 2019 kruisen de wegen van Sander Brand en Yolande de Vries. Sander werkt op dat moment al enkele jaren full-time voor zichzelf, met zijn bureau BARST. Daarvoor verdiende hij zijn sporen als projectarchitect bij Vanschagen Architecten, waar hij na zijn opleiding bouwkunde aan de HTS en TU Delft 18 jaar met veel plezier heeft gewerkt. De partners waarmee Sander in 2003 BARST begon zijn beiden inmiddels een andere weg ingeslagen en ook Sander was toe aan een nieuwe stap. Yolande begon na haar master architectuur op de TU Delft bij Fokkema & Partners Architecten, maar werkte als ZZP’er daarnaast ook aan eigen projecten en voor verschillende kleinere bureaus, waaronder BARST.

In de samenwerking, die in een jaar een steeds intensievere vorm aannam, bleken Sander en Yolande elkaar zo goed aan te vullen dat zij besloten samen een nieuw bureau op te richten. Architectuur collectief, om onderling en met samenwerkingspartners het beste in elkaar naar boven te halen, elkaar te verrijken en verbeteren. De gezamenlijke kracht ligt in het brede pakket aan vaardigheden binnen het bureau, waardoor zij opdrachtgevers kunnen adviseren in alle fases van het ontwerpproces: van initiatief en haalbaarheid tot aan het bouwkundig detail, van projectmanagement tot aan het interieurontwerp.

IR. SANDER BRAND | ARCHITECT

Sander is een all-rounder met oog voor techniek. Een ontwerper die ook daadwerkelijk weet hoe iets gemaakt moet worden. Zijn liefde voor het detail en affiniteit met de uitvoering maken Sander tot een architect die zorgt voor projecten die kloppen van A tot Z.

IR. YOLANDE DE VRIES | ARCHITECT

Yolande ontwerpt met gevoel en benadert interieur en exterieur als een integraal geheel. Met passie voor ontwerpend onderzoek gaat zij samen met opdrachtgevers op zoek naar de beste oplossingen voor hun situatie.

Tijs Niessen

IR. TIJS NIESSEN | ONTWERPER

Met inzicht in het abstracte en overzicht van het concrete, slaat Tijs de brug tussen idee en uitwerking. Een creatieve alleskunner die ontwerpen kan verbeelden van handschets tot BIM-model.

RUBEN VAN DE VEGTE | ASSISTENT ONTWERPER

Onze enthousiaste junior. Met een grote glimlach en nieuwsgierigheid springt Ruben bij waar nodig en combineert hij zijn studie aan de TU Delft met werkervaring in het veld.

Partners

Het collectief reikt verder dan ons eigen bureau. Opdrachtgevers, bouwbedrijven, collega-architecten, interieurbouwers en adviseurs, kunnen allemaal partners zijn in het proces. Goede architectuur maak je samen!