Stoere eenvoud in het Vlielandse Bos

JAAR: 2017 - 2019

PLAATS: Oost-Vlieland

PROGRAMMA: Recreatiewoning

BVO: 3 x 70 m2

STATUS: Gerealiseerd

FOTO CREDITS: JDVF

In 2019 werden er 6 nieuwe boshuisjes opgeleverd voor Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland. Bij het huisje ‘Solo’ is er opnieuw gezocht naar een stoere, fiere vorm, een kleine landmark. Het huisje schiet aan de voorzijde de hoogte in, maar heeft een zeer compacte footprint waardoor het huisje zo min mogelijk ruimte in het bos inneemt. Aan de achterzijde is het ontwerp smal en gesloten, aan de voorzijde, waar ook het terras is gesitueerd, gaat de buitenvorm van het huisje over in een grote luifel waar een erkertje onder zit met veel glas. Deze erker geeft veel licht en zicht op het bos vanuit de woonkamer, maar door middel van de kleine vide erachter en de hoofdslaapkamer wordt ook het bos op de verdieping volop ervaren.

De kapvorm kan de associatie oproepen met de eveneens stoere ‘de waard’ tenten op het kampeerterrein, een knipoog naar de camping.

 

De huisjes zijn grotendeels geprefabriceerd in de loods van de aannemer, KVG houtbouw, inclusief gevelbekleding en houten kozijnen. Vanuit de werf in Koudekerk a/d Rijn zijn de huisjes per binnenvaartschip naar Vlieland gevaren, waar ze in een zeer kort tijdsbestek zijn gemonteerd.