Een warm welkom voor klanten en hun huisdier

JAAR: 2019

PLAATS: Bleiswijk

PROGRAMMA: Praktijk

BVO: 120 m2

STATUS: Gerealiseerd

FOTO CREDITS: Sjoerd Storchart

“Een vriendelijke, zachte uitstraling en vooral niet te klinisch.” Dat was de wens voor het nieuwe filiaal van Dierenkliniek De Beestenhoek. Het gebruik van de paarse kleur uit de huisstijl zorgt voor herkenbaarheid en een link naar de bestaande praktijk in Bergschenhoek. Door de combinatie van lichte, warme kleurtinten en veel hout voelen klanten, patiënten en medewerkers zich welkom en op hun gemak.

Het winkelpand waarin de praktijk is gevestigd bevindt zich in een hoek van een gebouw en heeft slechts één gevelopening. Om toch licht naar binnen te brengen in de behandelkamers is er veel glas toegepast, waarbij het gebruik van structuurglas toch zorgt voor de nodige privacy.

In het compacte pand is elke vierkante meter optimaal ingericht, zo is de maatwerk kast tussen de behandelruimtes van twee kanten te gebruiken. Een hoge plantenbak onderbreekt in de wachtruimte de zichtlijn tussen de gedeeltes voor honden en katten om ongewenste interacties te voorkomen. Door twee gangen te creëren ontstaat een scheiding tussen de looproutes voor klanten die op het spreekuur komen en medewerkers die dieren naar de operatiekamer begeleiden.