Verrassend ensemble in warme tinten

JAAR: 2020

PLAATS: Spijkenisse

PROGRAMMA: Woonhuis

BVO: 200 m2

STATUS: DO

Op een perceel aan de rand van Spijkenisse zullen acht nieuwe vrijstaande woningen worden gebouwd, waarvan Studio Brand | Vries het hoekkavel heeft ontworpen. De opdrachtgevers wilden verrast worden met een ontwerp en vielen al in de schetsfase als een blok voor dit ensemble bestaande uit verschillende geschakelde volumes. Een belangrijke wens was een grote keuken, in dit ontwerp letterlijk het verbindende element tussen het hoofdvolume en de aparte eetkamer aan de tuin. Een veranda verbindt de schuur met klusruimte aan de woning.

Er is gekozen voor een palet aan hoogwaardige, onderhoudsarme materialen. De bakstenen, aluminium felsbanen en houten gevelbekleding komen in de volumes op verschillende manieren terug. Door de materialen in hetzelfde kleurenpalet uit te voeren ontstaat naast de speelse variatie toch een eenduidig geheel.

Het resultaat is een bijzonder huis, levensloopbestendig en met voldoende ruimte voor de vele hobby’s. Een variatie aan ruimtebelevingen, zowel binnen als buiten.