Wederopleving door transformatie

in opdracht van VanSchagen Architecten

JAAR: 2012 - 2014

PLAATS: Rotterdam

PROGRAMMA: Theater

BVO: 700 m2

STATUS: Gerealiseerd

FOTO CREDITS: Joop Reijngoud

In opdracht van Vanschagen Architecten is de voormalige Steinwegkantine getransformeerd tot een kleinschalig theater op Katendrecht, Rotterdam. De kantine was de plek waar de havenarbeiders konden omkleden, wassen en lunchen. De kantine is een prachtig voorbeeld van jaren ’50 wederopbouw architectuur, geplaatst tussen Fenixloods 1 en 2 een ranke verschijning. Volkskracht Historische Monumenten heeft het gebouw in 2012 over kunnen nemen van de gemeente Rotterdam. Theater Walhalla was al vanaf 2007 zeer succesvol met de kleine Walhalla aan het Deliplein, en had al snel behoefte aan een extra theaterzaal.

De theaterzaal op de 1e verdieping biedt plek aan 174 zitplekken. Op de begane grond bevindt zich FC Walhalla, die dienst doet als foyer en horecaruimte. Er is ook ruimte gecreëerd voor kantoren en kleedkamers voor de artiesten.

De kantine is hoogwaardig gerenoveerd. De stalen vliesgevels zijn vervangen voor nieuwe geluidsisolerende vliesgevels, hierin zitten glaspanelen van maarliefst 6 cm dikte. Ook moest het dak aan de buitenzijde zeer goed geïsoleerd worden om geluidsstraling naar de omgeving tegen te houden.

Projectpagina VanSchagen Architecten