Een speelse compositie van dichte volumes en glazen incisies

JAAR: 2021

PLAATS: Santpoort-Zuid

PROGRAMMA: Woonhuis

BVO: 350 m2

STATUS: TO

Voor een prachtig kavel in de duinen bij Santpoort, met grote hoogteverschillen en veel bomen, hebben we een bijzondere villa ontworpen. Uit de in het schetsontwerp gepresenteerde varianten is een model gekozen van een licht houten gebouw dat blendt met het landschap. Een betonnen plint komt omhoog uit de heuvel en verbindt diverse split-levels met elkaar. De hoogteverschillen zorgen voor een woning met een speelse indeling, waarin de leefruimtes aan elkaar gelinkt zijn maar elke functie toch een eigen plek heeft.

Op verschillende manieren wordt gespeeld met (semi-)transparantie; glazen incisies doorsnijden het bouwvolume en zorgen voor een bijzondere lichtinval. Door het ontwerp van exterieur en interieur integraal te benaderen wordt de beleving van een gebouw dat één is met zijn omgeving verder versterkt. STUDIO BRANDVRIES heeft opdracht gekregen om ook een compleet interieurontwerp te verzorgen.

Van het eerste idee tot en met de eindoplevering, van communicatie met de gemeente tot onderhandelingen met de aannemers, van geveldetails tot maatwerk meubilair; als bureau zijn we betrokken bij het gehele ontwerp- en bouwtraject. Een totaalproject, doordacht en uitgewerkt van A tot Z.

De vergunning is inmiddels verleend en het technisch ontwerp is gereed. De komende tijd worden de laatste zaken afgestemd met aannemer Bouwbedrijf Nieuwenhuizen zodat de bouw naar verwachting kan starten in het najaar van 2022.

FASE: DEFINITIEF ONTWERP

FASE: SCHETSONTWERP