Verrassend ensemble in stoere materialen

JAAR: 2020-2022

PLAATS: Spijkenisse

PROGRAMMA: Woonhuis

BVO: 200 m2

STATUS: Gerealiseerd

Op een perceel aan de rand van Spijkenisse zijn acht nieuwe kavels gemaakt. STUDIO BRANDVRIES ontwierp voor het hoekkavel een moderne woning, uitvoering was in handen van KVG Houtbouw. De opdrachtgevers wilden verrast worden met een ontwerp en vielen al in de schetsfase als een blok voor dit ensemble bestaande uit verschillende geschakelde volumes. Een belangrijke wens was een grote keuken, in dit ontwerp letterlijk het verbindende element tussen het hoofdvolume en de aparte eetkamer aan de tuin. Een veranda verbindt de schuur met klusruimte aan de woning.

Er is gekozen voor een palet aan hoogwaardige, onderhoudsarme materialen. De bakstenen, aluminium felsbanen en houten gevelbekleding komen in de volumes op verschillende manieren terug. De donkere, diepe kleuren van felsbanen en kozijnen geven het geheel een stoere uitstraling.

Het resultaat is een bijzonder huis, levensloopbestendig en met voldoende ruimte voor de vele hobby’s. Een variatie aan ruimtebelevingen, zowel binnen als buiten.

tekeningen