de vijf pijlers van studio brandvries

Teamwork  |  We ontwikkelen onze ontwerpen als team en geloven in de kracht van het collectief. Onderling binnen het bureau, samen met onze opdrachtgevers en in overleg met de makers; wij waarderen de mening en expertise van alle betrokkenen en integreren deze in ons eigen werk.

Architectuur voor iedereen  |  Een project hoeft geen oneindig budget te hebben om een kwalitatief hoogwaardig, fantasievol en inspirerend resultaat te behalen. Door middel van slimme keuzes en een goede detaillering proberen we ieder project iets bijzonders mee te geven. Hiermee maken we stad en land een stukje mooier en duurzamer; voor iedereen, niet alleen voor de lucky few.

Dienstbaarheid  |  Waardevermeerdering voor mensen, omgeving en milieu gaat voor ons boven het commercieel belang en ego van ontwikkelaar en architect. In onze ontwerpen staat de gebruiker te allen tijden centraal.

No – nonsense  |  Architectuur is een tastbare oplossing op een ruimtelijk vraagstuk. Dit vraagstuk kan groot of klein zijn, aan de oppervlakte of nog niet zichtbaar. Ons antwoord bestaat uit pragmatische ontwerpen met een eigenwijze en stoere inslag.

Duurzaamheid  |  In het creëren van nieuwe omgevingen nemen wij onze verantwoordelijkheid door te kiezen voor duurzame materialen en bouwmethoden. Wij kiezen ervoor om toekomstbestendige gebouwen te ontwerpen, met een bescheiden maar gedegen architectuur die naadloos aansluit bij haar omgeving. Schoonheid en duurzaamheid gaan op deze manier hand in hand.

Goede architectuur prikkelt de zintuigen
en maakt het leven een beetje mooier

Een maakbare samenleving bestaat wellicht niet, toch geloven wij in ‘een betere wereld begint bij jezelf’. Door het creëren van waardevolle omgevingen voor mensen willen wij hier met ons werk een steentje aan bijdragen.

Wij werken aan allerlei architectonische opgaven, zowel groot als klein, maar waarin altijd het leveren van kwaliteit voorop staat. Dit doen we door samen te werken in allerlei verbanden, met partners en ambitieuze opdrachtgevers die onze visie delen. Daarbij zijn we van mening dat de rol van de architect verder reikt dan de tekentafel. Wij brengen partijen bij elkaar en het goed en gestroomlijnd managen van onze projecten behoort tot onze kerntaken. Graag hebben we hierin een rol tot en met de daadwerkelijke realisatie. We beschouwen ieder project als een unieke opgave en gaan daarbij voor maatwerk oplossingen waarin we willen blijven vernieuwen.