Huisvesting op de camping voor vast personeel

JAAR: 2020-2022

PLAATS: Oost-Vlieland

PROGRAMMA: Woningen

BVO: 1x 95 m2 | 4 x 25 m2

STATUS: Gerealiseerd

FOTO CREDITS: MXM Studio

Op Vlieland heerst een groot tekort aan woonruimte. Kampeerterrein Stortemelk wil voorzien in de mogelijkheid om op het eiland te wonen voor kortere of langere tijd. Onderdeel van het plan voor het entreegebied zijn daarom een nieuwe beheerderswoning en een viertal studiowoningen.

De studio’s hebben ondanks hun kleine oppervlakte een prettige ruimtelijke woonbeleving doordat ze dubbellaags zijn, waarbij een vide de keuken beneden en de woonkamer boven met elkaar verbindt. Door de leefruimte op de bovenverdieping te plaatsen, genieten de huurders privacy ondanks het feit dat ze midden op de camping wonen.

De gezinswoning is een éénlaagse bungalow die verscholen tussen de duinen omringd wordt door beschutte buitenruimtes. Ook in deze woning is het woonoppervlak beperkt gehouden, maar geeft de extra hoogte die ontstaat doordat de schuine houten kap in het zicht is gehouden een fijne ruimtelijkheid. De woonkamer opent zich met een grote pui naar een terras op het zuiden, waarbij een loggia de woning beschermt tegen oververhitting.

De gezinswoning en studio’s refereren met hun vorm naar de kenmerkende de-Waard tenten met luifeltje en plintje, passend in het beeld van de camping. Ze vormen temidden van de kampwinkel, de Nulck en het kampeerterrein een knus en speels ensemble.