Ruwbouw Metro Walhalla gereed

Wat is het leuk om een bijdrage te mogen leveren aan de nieuwe ‘talk of the town’ van volgend jaar!

In opdracht van Volkskracht Historische Monumenten en Theater Walhalla heeft STUDIO BRANDVRIES de afgelopen maanden het proces begeleid om een nieuwe zaal te realiseren onder de bestaande Kantine Walhalla; Metro Walhalla!

De kantine is in 1950 door Gemeentewerken Rotterdam gebouwd op de oude poeren van de Fenixloods. Doordat deze poeren ver uit elkaar staan, en er een betonnen balkenlaag overheen is gelegd met een overspanning van 10 meter, ontstond al in 2020 het idee of het haalbaar zou zijn een nieuwe zaal toe te voegen onder het bestaande pand. Met de zaal wil Walhalla bij gaan dragen aan een groter en breder cultuuraanbod voor Rotterdam-Zuid, dat gebruikt moet gaan worden door een jonger publiek.

Inmiddels is de ruwbouw van de betonnen bak gereed. Het is een bouwkundig huzarenstukje geworden; de betonnen bak draagt zichzelf, door middel van stalen buispalen, de wanden rondom de bestaande poeren zijn zo uitgevoerd dat er geen extra druk op de bestaande fundering komt te staan. Alles is knap doorgerekend en getekend door Bouwkundig Adviesbureau Baas B.V. Het betonnen casco is uitgevoerd door Slaman van der Zwet. Momenteel zijn we druk bezig met de begeleiding van de overige engineering; de installatietechniek is in handen van Blaay vd Bogaart en voor de akoestiek is DGMR bij het project betrokken. De afbouw zal begin 2024 gaan starten.

Post a Comment